Sustavi zaštite od sunca i insekata nadopunjuju prozor u funkcionalnu cjelinu i unaprijeđuju izgledu pročelja Vašeg objekta.

Sjenila

Sjenila omogućuju potpuno ili djelomično zatamnjenje, osiguravaju ugodan boravak u vašem domu i miran san. U našoj ponudi na izbor Vam je široka lepeza varijanti.

Unutarnje rolete

Omogućuju potpuno zatamnjenje prostora. Najčešće im je primjena kod sanacija odnosno kada se stara stolarija mijenja sa novom. Ove rolete montiraju se iznad prozora, kutija im je vidljiva iznutra, a unutar kutije postoji dodatna toplinsko-zvučna izolacija. Pristup za servisiranje roleta je također iznutra.

Vanjske rolete

Omogućuju potpuno zatamnjenje prostora. Primjenjuju se najčešće kod novogradnji, postavljaju se ispred prozora s vanjske strane, a izvana im je i pristup za servisiranje roleta.

Prednosti vanjskih roleta:

  • dobra toplinska izolacija cijelog građevinskog otvora, nema hladnih mostova
  • dobra zvučna izolacija 
  • konstrukcijski povoljna varijanta jer omogućuje učvršćenje štoka prema gore (posebno važno kod pozicija većih širina)
  • najmanje oduzima od visine prozora unutar građevinskog otvora

Obje varijante roleta mogu biti u izvedbi sa vidljivom kutijom ili sa podžbuknom kutijom. Lamele  roleta izrađene su od aluminija (sa toplinsko-zvučno izolacijskom ispunom), vodilice roleta su također od aluminija, a pogon im može biti ručni (gurtna, kurbla) ili elektromotorni. Kod elektromotornog upravljanja postoji mogućnost i daljinskog upravljanja te upravljanje preko wifi ili interneta mobilnim uređajima.

Vanjske žaluzine

Za razliku od roleta vanjske žaluzine omogućuju zakretanje svojih lamela zasjenjenje/osvjetljenje prostora, odnosno zakretanjem lamela svijetlost se lomi te se na taj način određuje količina osvjetljenja/zatamnjenja prostora uz istovremenu zaštitu od pogleda izvana. U odnosu na rolete omogućuju puno veće površine zasjenjivanja (širina do max 4m ili visina do max. 5m) iz jednog komada. Pogodne su za zasjenjivanje velikih površina kao što su klizne stijene i veliki fiksni stakleni elementi uz istovremeno zadržavanje male dubine (kutija od 121mm) što i omogućuje da se integriraju u skoro svaku fasadu (podžbukna varijanta). U ovoj varijanti kada se lamele u potpunosti podignu ulaze u kutiju koja je sakrivena ispod fasade tako da su vidljive samo aluminijske vodilice (koje također mogu biti sakrivene fasadom) te na taj način pružaju minimalnu vidljivost izvana – minimalna estetika. Pogon vanjskih žaluzina je isključivo na elektromotori pogon, a postoji i mogućnost daljinskog upravljanja te upravljanje preko wifi ili interneta mobilnim uređajima.

Aluminijske grilj/škure

Aluminijske grilje iz naše ponude izrađene su o plastificiranog aluminija te su samim time konstrukcijski čvrste, relativno lagane (manje opterećuju stolariju na koju se pričvršćuju), trajno su zaštićene plastifikacijom te ne zahtijevaju održavanje. Grilje dolaze sa trostranim okvirom koji se pričvršćuje vijcima na štok prozora na više mjesta nego klasične grilje (samo na pantima) te na taj način pravilnije raspoređuje težinu grilja i čine kompaktniju izvedbu sa stolarijom. Ispuna im može biti od fiksnih ili pomičnih lamela (grilje) ili od ispune (škure). Pomične lamele dolaze sa gumenim brtvama koje osiguravaju bolju zvučnu izolaciju te bolju zaštitu od prašine, svjetlosti i pogleda. Moguće ih je bojom u potpunosti uskladiti sa vanjskom bojom stolarije. Grilje osim od sunca štite i od kiše i vjetra.

Kompozitni prozor – modeli: KV350, KV440 (PVC-ALU) i HV450 (DRVO-ALU)

Kod ovog prozora zaštita od sunca i pogleda već je ugrađena između stakala te zajedno sa 3-trukim ostakljenjem vrhunskih toplinskih i zvučnih karakteristika pruža četverostruku zaštitu u samo jednom prozoru. Pored žaluzina i plisiranih sjenila na izbor vam je i neprozirna žaluzina Duette® koja pruža apsolutnu privatnost. Pomoću fotonaponskog modula sjenilom sa I-tec pogonom može se upravljati i bez vanjskog izvora napajanja (energetski neovisna izvedba), a moguće je i povezivanje sjenila s aplikacijom I-tec SmartWindow putem pametnog telefona ili tableta te uživati u udobnosti automatskog upravljanja.