Sustavi zaštite od sunca i insekata nadopunjuju prozor u funkcionalnu cjelinu i unaprijeđuju izgledu pročelja Vašeg doma.

Komarnici

Štite od ulaska insekata u vaš dom, a na izbor vam je velik broj različitih izvedbi.

Fiksni komarnici

Sastoje se od fiksnog aluminijskog okvira i mrežice, a na okvir prozora pričvršćuju se posebnim opružnim mehanizmom sa metalnim nosačima. Upravo ovaj opružni mehanizam omogućuje laku demontažu komarnika radi čišćenja ili skladištenja. Pogodni su za prozore koji se rjeđe koriste.  

Rolo komarnici

Ovaj tip komarnika sastoji se od zaštitne aluminijske kutije, aluminijskih vodilica i mrežice. Unutar ove aluminijske kutije nalazi se osovina sa mehanizmom koji omogućuje podizanje mrežice komarnika, a u spuštenom položaju mrežice osigurava napetost. Upravo zbog ovako brzog i jednostavnog rukovanja rolo komarnici predstavljaju odlično rješenje za prozore.

Zaokretni komarnici

Najčešća im je primjena na pozicijama kao što su balkonska vrata, odnosno pozicijama kroz koje se prolazi. Sastoje se od aluminijskog okvira sa mrežicom, a lagano i brzo otvaranje/zatvaranje omogućuju im panti koji se pričvršćuju na okvir vrata. Na okviru se nalazi ručica za otvaranje kao i magnet koji osigurava zatvoreni položaj komarnika, a na donjem dijelu komarnik ima integriran dodatni (zaštitni) profil koji služi kao zaštita mrežice.

Klizni komarnici

Prvenstvena namjena ovog tipa komarnika je za velike i široke elemente kakvi su primjerice klizne stijene. Samo krilo sastoji se od aluminijskog okvira i mrežice, a horizontalno klizanje omogućuju gornja i donja vodilica koje su fiksirane za okvir stijene.